Hömppähuumoria ja vakavaa draamaa – Pilkottavat sormet ensi-illassa Kuppila Kulmassa


Jarmo Suomi tykkää näytellä pienessä intiimissä ravintolatilassa, koska siellä ei voi huijata.

Äiti on rasittava vanha kanttura joka kaiken lisäksi haisee, mutta tästäkin huolimatta Vladimir rakastaa synnyttäjäänsä eikä tahtoisi asioiden koskaan muuttuvan...

Näin alkaa Pilkottavat sormet -näytelmän esittelyteksti.

Hmm, kuulostaa mielenkiintoiselta. Kerrotko lisää, Jarmo Suomi (yllä)?

– Näytelmä kertoo pienestä venäläiskuppilasta ja yhteisöstä, missä ihmiset ovat jääneet menneisyyteen omissa mielikuvituksissaan ja ajatuksissaan. He eivät haluakaan muuta, vaan ovat tyytyväisi siihen, missä elävät. Tärkeintä on, että ympärillä on muutama tärkeä ihminen.

– Näyttelen Vladimiria, joka pyörittää kehnosti menestyvää kuppilaa. Jostain Vladimir hankkii yöaikaa lihaa...

Näytelmässä näyttelevät myös Monna Laaksonen ja Markus Henriksson .

Onko kyseessä puhtaasti komedia?

– Siinä on puolet komediaa ja puolet vakavaa draamaa. Puolessa välissä näytelmää sen olemus ja tyylilaji muuttuvat radikaalisti.

Näytelmän ohjaa Harri István Mäki, jonka kanssa käsikirjoitit näytelmän. Miten se käytännössä tapahtui?

– Minä kirjoitin näytelmän alkupuolen eli hömppähuumorin ja Harri loppupuolen. Kaksi erityylistä kirjoittajaa niin sanotusti lyö kättä yhteen.

Näytelmää esitetään tiistaisin maalis-huhtikuussa ravintolassa Kuppila Kulma. Miksi juuri ravintolassa?

– Kuppila Kulma on ollut kiitollisin paikka tähän astisista esiintymispaikoistani. Se on tilana mahtava ja intiimi paikka, missä yleisö on aivan nenän edessä. Siellä ei voi huijata.

– Monilla on kynnys mennä teatteriin jo hinnan takia ja sen mielikuvan, että sinne pitää pukeutua. Tänne kynnys on matalampi. Täällä voi katsella esitystä ja samalla juoda vaikka viiniä. Loistava tapa.

– Harrin kanssa puhuttiinkin, että teatterin tekeminen on kansalaisoikeus, eikä vain joillekin tietyille ihmisille sopivaa mystiikkaa. Sitä voi mennä ravintolaan, ja kysyä saadaanko me esiintyä täällä. Jos ajatellaan, että teatteria varten pitää olla suunniteltuna jokin mystinen talo... Sellainen ajattelutapa murhaa teatterin.

Pilkottavat sormet ensi-illassa 5. maaliskuuta klo 20 Kuppila Kulmassa.

(Keskustori.fi) http://www.keskustori.fi/uutiset-2013/1204-homppahuumoria-ja-vakavaa-draamaa-pilkottavat-sormet-ensi-illassa-kuppila-kulmassa